Mitkä ihmeen hypistelytuotteet?

Mitkä ihmeen hypistelytuotteet?

Meidän toinen neiti puri vielä koulussakin huomaamattaan hihansuut, paidankaulukset, kynänpäät ja kynnet. Se oli turhauttavaa, vaatteet aina märät ja rikki. Eikä kieltäminen tietenkään auttanut, koska lapsi teki tämän huomaamattaan. 
Silloin en tiennyt hypistelytuotteista tai purukoruista mitään. Jos olisin tiennyt, meillä olisi ollut näitä kasapäin. Siksi olen halunnut MyDyslexia -kauppaan tuotteet mukaan. Olen myös ollut tarkka siinä, että tuotteet ovat makean näköisiä ja että ne sopivat eri ikäisille. Ja siinä olen onnistunut, koska purukorujani tilaavat myös teinit 😎

Nyt tytöt ovat jo kasvaneet, mutta ovat kuitenkin halunneet omat korut ja tangelit käyttöön, joita käyttävät ahkerasti koulussa tunneilla, läksyjä tehdessään ja kun katsovat telkkaria. On pakko myöntää, että minulla on myös oma tangeli ahkerassa käytössä. Keskityn paremmin, kun saan samaan aikaan näprätä tangelia. 

Opettajat ovat huomanneet tuotteiden hyödyn luokkahuoneessa

Onneksi kouluissa opettajat ovat yhä enemmän ymmärtäväisiä tällaisille apuvälineille, kunhan apuvälineet eivät häiritse muita. Useissa luokissa on jo käytettävissä aktiivityynyjä ja hypistelytuotteita, mutta niitä ei tietenkään riitä kaikille tarvitseville lapsille. On tärkeää ymmärtää, että opimme eri tavalla; yksi pystyy oppimaan vain istumalla paikallaan, toinen sisäistää paremmin kun saa samalla piirtää ja kolmas tykkää räplätä hypistelytuotteita. 

Kaikki MyDyslexian keskittymisen tuotteet, kuten purukorut, hypistelytuotteet, aistityynyt ja Time Timerit ovat tarkoitettu kaikille stressaaviin tai keskittymistä vaativiin tilanteisiin ja tehtäviin. Tarjoan tuotteita, joita voi räpeltää ja purra muita häiritsemättä tunnilla, opiskellessaan tai telkkaria katsellessa, ja siten purkaa ylimääräistä tarvetta säheltää. 

Mihin tarkoitukseen?

Vaihtoehto sormien, kynsien, kynien, paitojen jne. pureskeluun. Vaihtoehto myös napostelulle. Purkaa ylimääräistä tarvetta säheltää. Auttavat keskittymää ja pysymään paikoillaan. Soveltuu myös käsivoiman kehittämiseen, motoriikan parantamiseen sekä näpertelytuotteeksi rauhoittamaan yliaktiivisuutta. 


Kenelle?

Kaikille, jotka tarvitsevat tekemistä jaksaakseen keskittyä. Heille, jotka kokevat erilaiset tilanteet stressaavaksi. Erityisesti lapsille, joilla on lukihäiriö, autismikirjon piirteitä, ADD-ADHD tai aistiyliherkkyys.

Kysyin asiakkaaltani Jaanalta, joka on ostanut useamman purukorun ja tangelin, miten tuotteet ovat toimineet. 

Haasteet: 

Asun 12 v. lapseni kanssa kaksin. Hänellä on ADD, Asperger sekä aistiyliherkkyyttä. ADD:n vuoksi hän keskittyessään ja mennessään omiin maailmoihinsa, pureskelee paidankauluksen taikka hihansuun. Usein on käynyt niin, että uuden paidan hihassa on reikä, eikä lapsi muista edes, kuinka tilanne siihen johti. Nämä tilanteet sattuivat yleensä koulussa, mutta myös kotona pojan pelatessa, lukiessa tai muissa tilanteissa, joissa hän keskittyy. Myös jos tilanne on stressaava, eli vaikka ojennan lasta jostain, hän stressaantuu ja puree sitä esinettä, mikä käsissä sattuu olemaan. Yleensä se on kännykkäkotelon naru, paidan hiha, tmv. Pienempänä lapsi myös hypisteli paljon, se on iän tullen jäänyt pois, mutta tavallisimmin hän kieritti paidan hihaa mutkalle, taikka pyöritteli sormia hiuksissaan.  

Miten hypistelytuotteet auttavat:

Lapsellani on mieleisensä purukoru käytössä. Hän on itse saanut valita mallin ja värin. Hänen purentansa on aika kovaa stressaavissa tilanteissa, joten korukin on valittava sen mukaan. Kun koru on matkassa, vaatteet säästyvät. Paidan kaulukset pysyvät kuivina, eikä ikäviä reikiä synny. Korut säästävät siis myös rahaa, että hermojani.

En itse huomauttele paitojen syömisestä negatiiviseen sävyyn, koska lapsi ei tee sitä tahallaan. Nyt voin siis tarjota hänelle vaihtoehdon. Hypistelyyn olevat tangelit meillä on  molempien käytössä. Itselläni on myös aistiyliherkkyyksiä, sekä fibromyalgia, joka aiheuttaa haasteita keskittymisen kanssa. Molemmat lapsen kanssa käytämme tangelia ihan vain sen vuoksi, että se jotenkin rauhoittaa ja antaa käsille tekemistä, kun keskittyy. Saatamme katsoa yhdessä elokuvaa ja molemmilla pyörii tangeli käsissä. 

Itse pidän eniten mustasta tanglesta, koska se on sulava ja sileä. Se soljuu hyvin sormissa. Nämä ovat makuasioita ja aistikkailla on jokaisella oma mielipiteensä, miltä hypistelytuotteen pinnan pitäisi tuntua. Tangle on ollut hyvin koukuttava ja sellainen löytyy kotisohvalta siihen hetkeen, kun rentoudun ja katselen telkkaria.


Mitä muut sanovat tuotteista?

“Tangle - loistava keksintö helpottamaan opiskeluun keskittymistä. Aiemmin on ollut pakko räplätä kännykkää, napostella jotain, juoda jne. Tätä voi käännellä ja väännellä ja irroitella paloja. Suosittelen!” - Aikuinen opiskelija

“Ikuisuus -purukoru, Se auttaa tosi paljon! Vaikka se teksti on vähä tuhoutunut. Nykyää se on aina pakko olla mukana... Koska, jos sitä ei oo niin puren helposti kynsii...Se auttaa tosi paljon!”  -Hilma, 13 v. 

“Niitä on hauska hypistellä, tuntuu kivalta ja näyttää kivalta, kiva käyttää kun on tylsää tai kun on koulussa.” - Laila 9v.

Purukorut ja hypistelytuotteet:
Kaikki silikoni-tuotteet ovat lyijy-, lateksi-, BPA-, PVC- ja flataatti-vapaita. Turvallinen ja hieno ratkaisu puremistarpeeseen sekä hypistelyyn. Löytyy useita vaihtoehtoja koruista; pääkallo, kissa, sydän, ikuisuus, nappi ja pallo. Osassa koruissa on toinen puoli sileä ja toinen puoli kohokuvioinen. Tämä tuntuu mukavalta kädessä ja sitä on kiva hypistellä. Kiiltävät ja paksut korut ovat tarkoitettu kovaan puremisen tarpeeseen. 

Tangelit ja pallot:
Tangeli on todella koukuttava stressilelu ja näpertelytuote, joka on mukavan tuntuinen. Sitä voi väännellä, käännellä ja hypistellä. Mikä parasta, se on hiljainen, joten se sopii mainiosti esimerkiksi luokkahuoneeseen ja koulutyöskentelyyn. Soveltuu myös käsivoiman kehittämiseen, motoriikan parantamiseen sekä näpertelytuotteeksi rauhoittamaan yliaktiivisuutta. 

 

Katso tästä KAIKKI hypistelytuotteet ja purukorut


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


MyDyslexia Podcast

The barrenness and beauty of dyslexia

In the podcast we talk about dyslexia, reading difficulties, challenges, and also successes.