Hyppy tuntemattomaan täysin paljaana - kannattiko?

Hyppy tuntemattomaan täysin paljaana  - kannattiko?

MyDyslexia -sivuston toiminta alkoi elokuussa 2020. Rakensin kaupan ja syötin sinne noin 150 tuotetta - apuvälineitä kirjoittamiseen, lukemiseen, keskittymiseen ja laskemiseen. Aloitin myös Facebook-markkinoinnin. Tarkoitukseni oli alusta asti auttaa ja tukea ihmisiä, jotka kamppailevat lukivaikeuden kanssa niin kuin minä. Siksi halusin olla rehellinen ja avoin ja kertoa oman tarinani. Halusin saada ihmiset ymmärtämään, mitä on elää lukivaikeuden kanssa ja auttaa niitä, jotka asian kanssa kamppailevat. Lisäksi autan tämän kautta myös itseäni.

Halusin tehdä edes pienestä osasta maailmaa paremman paikan. Se ei kuitenkaan ollut minulle helppoa, avasin oven sisimpääni ja annoin muiden tietää omat kipeät kohtani. Julkaisin kaupan kyynelet silmissä eläen kaikki vaikeat hetket uudestaan. Tämä oli minulle myös irtipäästämistä. Muistan myös ajatelleeni, että jäänkö kaiken ulkopuolelle tämän jälkeen. Minua ei varmasti kukaan halua enää palkata tämän paljastuksen jälkeen. Eräs hyvä ja fiksu ystäväni totesi tähän: “Vedät tämän kautta oikeanlaisia ihmisiä ja yrityksiä puoleesi. Ne jotka eivät ymmärrä tai pitävät sinua huonona tai heikkona, eivät ole porukkaa jossa haluat olla”. Näin haluan uskoa. 

Miten kävi?

Heti avattuani sivuston aloin saada viestejä ja puheluita. Kävin pitkiä keskusteluita ihanien ihmisten kanssa, jotka kamppailevat itse tai joiden lapsi kamppailee erilaisten oppimisvaikeuksien kanssa. Liian usein kuulin muiden suusta, että ”sinun tarina on ihan kuin oma tarinani”. Surullista. Puhelinkeskustelut olivat sen verran ainutlaatuisia, että halusin jakaa näitä oikeita ihmisten tarinoita myös muille. Niinpä aloin säännöllisesti kirjoittamaan näiden keskustelujen pohjalta blogeja. Toivon, että ne rohkaisevat muita ja auttavat kasvattamaan tietoisuutta oppimisvaikeuksista ja siitä, kuinka kokonaisvaltaisesti ne vaikuttavat ihmiseen.

Usein lukivaikeus mielletään negatiivisena tahrana, mutta kun kuuntelin näitä ihmisiä, niin huomasin, että hehän ovat vahvoja, sinnikkäitä, erittäin fiksuja, empaattisia ja tunne-herkkiä ihmisiä - ja juuri lukivaikeuden takia. Lukivaikeus on heissä ja minussa piirre, joka tekee meistä meidät, joka on opettanut näkemään asiat eri tavalla ja tehnyt meistä sinnikkäitä ja periksi antamattomia. Nämä ihmiset ovat vahvoja, mutta heidän silmistä näkee, kuinka he ovat kärsineet asian takia.

Nopeasti syntyi ajatus webinaarista, jossa kerron tarinani ja jossa keskustellaan avoimesti asiasta. Muutaman webinaarin jälkeen aloin saada pyyntöjä pitää puheita eri tilaisuuksissa. Myös media, mm. muutamat paikallislehdet ja MeNaiset, tarttuivat asiaan. Lisäksi aloitin yhteistyön Erilaisten oppijoiden liiton kanssa.

Viisi kuukautta myöhemmin yhteisö rakennettu ja myyntitavoite ylitetty

MyDyslexian Facebook -sivuilla on n. 450 seuraajaa. Olemme saaneet rakennettua yhteisön, jonka tarina on vasta alussa. MyDyslexia -sivusto on nyt käännetty kokonaan myös englanniksi, ja tuotteiden tilaus myös ulkomaille on mahdollista.

Ensimmäisten viiden kuukauden 10k€:n myyntitavoitteeni on jo ylittynyt reilusti. Tämä kertoo siitä, että tällaiselle on selkeä tarve - ihmiset etsivät tietoa, apua ja apuvälineitä.

Kotona olen muutaman kerran huudahtanut, että “JES, nyt tuli taas tilaus”. Meidän 9 v. neiti toteaa tähän usein terävästi, että “kiva mutta miten paljon sinulle jää tosta käteen?” Kun kerron, hän aina sanoo, että “äiti, tossa ei ole mitään järkeä”. Eli työtä riittää, pitää saada kuluja alas ja volyymiä ylös ja tehdä investointeja. Todennäköisesti meidän neidistä kehittyy minulle fiksu mutta ankara advisor. 

Uusi vaihde päälle vuoteen 2021 - toiminimi muuttui osakeyhtiöksi

Halua jatkaa, mutta isommalla vaihteella. Näen, että asialle on selkeä tarve. Tästä pitää toistuvasti pitää ääntä ja jatkaa työtä. Toiminimi muuttui osakeyhtiöksi MyDyslexia Oy. Myyntiä laajennetaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Webinaarit muutetaan videopalveluksi, joka mahdollistaa enemmän. Pidän myös puheita yliopistoissa, kouluissa ja yrityksissä. Asia ja konsepti on sama, mutta nyt jatkan isommin ja fokus on vielä tarkempi.

Olen erittäin kiitollinen, että saan tehdä juuri tätä. Tämä on sydämeni asia ja koen tämän merkitykselliseksi. Mutta työ ei ole helppoa, paljon on automatisoitavaa ja tehostettavaa. Ennen kaikkea haluan pysyä ihmisten lähellä ja rakentaa yhteisön, jossa kukin tukee toinen toistaan. 

Unelmani - MyDyslexia on rohkeasti erilainen yritys, joka muuttaa ihmisten ajattelua. 

Haluan, että MyDyslexia on kansainvälinen kasvava yritys, joka kasvattaa tietoisuutta lukivaikeudesta ja muista oppimisvaikeuksista ja kääntää oppimisvaikeudet ihmisten voimavaraksi. 

Iso kiitos asiakkaat, yhteistyökumppanit ja ystävät! Teidän tuki ja neuvot ovat olleet kullan arvoiset!

Työ siis jatkuu - wish me luck!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


MyDyslexia Podcast

The barrenness and beauty of dyslexia

In the podcast we talk about dyslexia, reading difficulties, challenges, and also successes.